Menu

Op zaterdagmiddag 15 oktober vindt voorafgaand aan de Eredivisiewedstrijd PSV – Heracles de zesde benefietwedstrijd ten bate van de Leprastichting plaats tussen het Nationale Burgemeesters Elftal (NBE) en het Circle Software Soccer Team (CSST). Zij spelen in De Herdgang, het trainingscomplex van het Eindhovense PSV. Hun laatste wedstrijd in februari 2015 leidde tot een gelijkspel.

Beide benefietteams gaan elkaar wederom sportief te lijf ten bate van de Leprastichting. In de afgelopen jaren heeft het NBE op deze manier meer dan een half miljoen euro aan sponsorgelden bij elkaar gespeeld. Zij zoeken hiervoor telkens een tegenstander die als tegenprestatie een donatie doet aan de Leprastichting.

Het CSST bestaat uit klanten, relaties en eigen medewerkers van Circle Software, een softwarehuis uit het zuiden van het land. Het NBE bestaat zowel uit oud-burgermeesters als diegene die hun ambt nog actief bekleden.

Teamcoach van het CSST, Raoul Coenegracht, geeft te kennen dat ze zich kranig zullen weren. Desgevraagd weet hij ook te melden dat hij het credo van een andere voetbalgrootheid wederom wil waarmaken: “Je moet altijd zorgen dat je een doelpunt meer scoort als de tegenstander.”

Jos Heijmans, voorzitter van het NBE, Burgemeester van Weert en actief meespelend lid, vertrouwt er op dat het een spannende wedstrijd wordt: “Ongeacht de uitslag van de wedstrijd staat de daadwerkelijke winnaar tenslotte al vast: de Leprastichting. Wat overigens niet betekent dat wij ons vooraf zomaar gewonnen gaan geven.”
Namens de Leprastichting neemt directeur Jan van Berkel de donatie in ontvangst.

benefietwedstrijd_nbe_csst_teamfoto-2015
Beide coaches en teams (Circle Software Soccer Team in wit en Nationale Burgemeesters Elftal in oranje) bij de laatste wedstrijd op de Herdgang in Eindhoven in 2015.