Menu

Benefietwedstrijd_NBE_CSST_Teamfoto_webZondagochtend 22 februari vindt voorafgaand aan de Eredivisiewedstrijd PSV-FC Dordrecht de 5de benefietwedstrijd ten bate van de Leprastichting plaats tussen het Nationale Burgemeesters Elftal (NBE) en het Circle Software Soccer Team (CSST). De laatste keer won het team van het Eindhovense softwarehuis met 5-3.

Plaats van handeling is De Herdgang, oefenlocatie van de Eindhovense eredivisie voetbalclub PSV. Voorafgaand aan de eredivisiewedstrijd PSV-FC Dordrecht in het PSV Stadion gaan beide benefietteams elkaar sportief te lijf ten bate van de Leprastichting. Laatstgenoemde is natuurlijk de echte winnaar. In de afgelopen jaren heeft het NBE op deze manier ruim een half miljoen euro aan sponsorgelden bij elkaar gespeeld. Zij zoeken hiervoor telkens een waardig tegenstander die als tegenprestatie een donatie doet aan de Leprastichting.

Het Circle Software Soccer Team speelt inmiddels haar vijfde wedstrijd tegen het NBE. Tot nu toe staat de uitdager met 3 gewonnen partijen nog steeds voor, het is dus de vraag of ze dit weten vast te houden of dat het NBE het verschil weet te verkleinen. Het CSST bestaat uit klanten, relaties en eigen medewerkers van Circle Software een softwarehuis uit het zuiden des lands. Het NBE bestaat zowel uit oud-burgermeesters als diegene die hun ambt nog actief bekleden.

Teamcoach van het CSST, Raoul Coenegracht, geeft te kennen dat ze zich kranig zullen weren. Desgevraagd weet hij ook te melden dat hij het credo van een andere voetbalgrootheid wederom wil waarmaken: “Je moet altijd zorgen dat je een doelpunt meer scoort als [sic] de tegenstander.”.

Jos Heijmans, voorzitter van het NBE, Burgemeester van Weert en actief meespelend lid vertrouwt er wederom op dat het een spannende wedstrijd wordt: “ongeacht de uitslag van de wedstrijd staat de daadwerkelijke winnaar van te voren tenslotte al vast. Wat overigens niet betekent dat wij ons vooraf gewonnen geven.”.

Namens de Leprastichting neemt Jan van Berkel de donatie in ontvangst.