Menu

Donderdag 19 september vindt het Heliview congres Zaakgericht Werken voor de Overheid plaats in Congrescentrum 1931 te Den Bosch. Onder leiding van dagvoorzitter Jan van Ginkel komen er veel interessante onderwerpen voorbij.

Zaakgericht Werken voor de Overheid, Congrescentrum 1931, 's-HertogenboschZaakgericht werken is een belangrijke ontwikkeling die al enige tijd speelt binnen de overheid. Het verbetert in veel gevallen de dienstverlening, de efficiency van werken en zorgt vaak ook voor bezuinigingen. Maar wat veel organisaties vergeten is dat zaakgericht werken niet alleen de overstap is naar een IT-systeem. De processen maar vooral de organisatie moet om, want als uw medewerkers zaakgericht werken niet omarmen, is het een mission impossible.

Op dit congres leren de bezoekers hoe ze de processen, de techniek, maar nog belangrijker de mensen op de vloer tot één zaak kunt krijgen.

Joost van Bree, Projectleider Digitalisering van de gemeente Peel & Maas verzorgt een interactieve break-out sessie rondom het thema ZGW: systeemimplementatie pur sang of veranderuitdaging? “Houdt ZGW met name een organisatorische verandering in omdat je procesgericht in plaats van taakgericht gaat werken? Hoe maak je dan je mensen enthousiast? En de software-implementatie dan? Doe je die achteraf, of vooraf deels, ga je éérst de wensen inventariseren van betrokken afdelingen of biedt je ze een casco-oplossing als startpunt? Hoe veranker je het zaaksysteem in de organisatie en in de manier van werken?

Meer informatie vindt u op de congreswebsite.