Menu

Op 23, 24 en 25 april 2013 vindt Overheid & ICT 2013 plaats in de Jaarbeurs te Utrecht, zonder twijfel de belangrijkste beurs voor innovatie en ICT binnen de overheid.

Wij hebben vijf enthousiaste klanten bereid gevonden om met de bezoekers op onze stand van gedachte te wisselen. In interactieve sessies bespreken zij de hete hangijzers waar u op dit moment ook mee worstelt. U dient zich voor deze sessies in te schrijven via dit formulier.

De reis van specifiek naar generiek ZGW
(23 april, 14:00 uur)

Jos-Poels-Willem-VerlijsdonkWaar begin je als je zaakgericht wilt werken? Kies je voor een generieke implementatie of juist een specifieke, per proces of product?

In Helmond zijn we ‘specifiek’ gestart om kennis op te bouwen en mogelijke uitrol- en implementatiescenario’s inzichtelijk te krijgen. We maakten de keuze om dit om te buigen naar generiek, om tempo te maken en de hele organisatie mee te nemen. We delen graag onze ervaringen en zijn erg benieuwd naar die van jullie!

– Jos Poels, Informatiebeleidsadviseur en programmamanager Digitaal Werken en Willem Verlijsdonk, Sr. ICT-beheerder, gemeente Helmond

Registreer-uw-komst

 

Implementatie Andere Overheid
(24 april, 11:00 uur)

Jeroen-LouwsBinnen de gemeente Vlissingen heeft Verseon E-Suite een prominente plek in de invoering van Andere Overheid. Vlissingen richt met het Antwoord©-concept een KCC in en maakt een geavanceerde elektronische dienstverlening mogelijk. Hoe past de software van Circle Software daarin?

En waar zijn we tot nu toe tegenaan gelopen? Welke wensen hebben we nog om die stip aan de horizon rond 2015 te bereiken? En: wat ziet Vlissingen over het hoofd en had uw gemeente allang bedacht? Want Vlissingen werkt graag met andere gemeenten samen om gezamenlijke de overheidsdienstverlening te verbeteren.

– Jeroen Louws, Programmamanager Andere Overheid, gemeente Vlissingen

Registreer-uw-komst

 

HALnet voor een betere informatieontsluiting en samenwerking
(24 april, 14:00 uur)

Fons-van-OosterhoutFlinke bezuinigingen en steeds meer taken. Om als gemeente de noodzakelijke veranderingen te kunnen ondersteunen zet Halderberge sterk in op digitaliseren. Een betere ontsluiting van de relevante bedrijfsinformatie gecombineerd met een betere (digitale) samenwerking moet een flinke bijdrage leveren om de doelstellingen te kunnen halen. Zo zal HALnet, met SharePoint 2010 als mechanisme, binnen 2 jaar 80% van alle relevantie informatie gaan ontsluiten.

HALnet is beschikbaar als intranet, maar ook als extranet zodat thuiswerken een nieuwe dimensie krijgt. Ik ben erg benieuwd hoe andere gemeenten het fenomeen van thuiswerken oppakken en invullen!

– Fons van Oosterhout, Projectleider Dienstverlening, gemeente Halderberge

Registreer-uw-komst

 

Informatie-evolutie binnen Andere Overheid
(25 april, 11:00 uur)

Subhaas_KisoensinghVoor een optimale digitale dienstverlening is het van belang dat (informatie)systemen geschrapt / geïntegreerd / vervangen en zeker continu doorontwikkeld worden. In Capelle aan den IJssel is hierin een belangrijke rol weggelegd voor Verseon E-Suite. Welke keuzes maak jij hierin met jouw organisatie?

Wat zijn de voorwaarden voor een succesvolle evolutie en transformatie van je informatie(systemen)? Wil je spiegelen of inspiratie opdoen, ben je benieuwd hoe Capelle hiermee omgaat, schrijf je dan snel in!

– Subhaas Kisoensingh, Adviseur Zaakgericht Werken, gemeente Capelle a/d IJssel

Registreer-uw-komst

 

Informatierisico’s of duurzaam in control?
(25 april, 14:00 uur)

Janneke-GoudswaardGemeente Putten wil dat informatie onder controle is én blijft, in de juiste context, vanaf het begin van een zaak tot en met het bewaren of vernietigen. Met minimale handelingen moet aan de eisen van bewaring worden voldaan. Om gegevens duurzaam te kunnen bewaren is een e-Depot noodzakelijk. Des te langer gemeenten wachten met het inrichten daarvan, des te groter de inspanning zal zijn en de risico’s voor uw organisatie worden.

Putten gebruikt Verseon onder meer voor besluitvormingsprocessen. Op basis van een positieve business case heeft Putten ervoor gekozen Circle Software’s e-Depot gaan inzetten. Want duurzaamheid begint immers bij de start van een bedrijfsproces en eindigt met opslag in het e-Depot. Toch?!

– Janneke Goudswaard, Afdelingshoofd Interne Zaken, gemeente Putten

Registreer-uw-komst