Menu

Vrijdagmiddag 30 augustus vond de 4de benefietwedstrijd ten bate van de Leprastichting plaats tussen het Nationale Burgemeesters Elftal (NBE) en het Circle Software Soccer Team(CSST). Het team van het softwarehuis won met 5-3.

Plaats van handeling was Stadion De Geusselt, thuisbasis van MVV Maastricht. Het hoofdveld werd voorafgaand aan de derby MVV-VVV gebruikt voor het benefiet ten bate van de Leprastichting. Laatstgenoemde is natuurlijk de echte winnaar. In de afgelopen jaren heeft het NBE op deze manier al een half miljoen euro aan sponsorgelden bij elkaar gespeeld. Zij zoeken hiervoor telkens een waardig tegenstander die als tegenprestatie een donatie doet aan de Leprastichting.

Na de aftrap door Burgemeester Onno Hoes (Maastricht) en Burgemeester Antoin Scholten (Venlo) speelde het Circle Software Soccer Team haar vierde wedstrijd tegen het NBE. Het CSST bestaat uit klanten, relaties en eigen medewerkers van het softwarehuis uit Sittard/Eindhoven. De uitdager heeft met de winst zijn 3de overwinning op het NBE weten te verzilveren. Voor de spelers en het handjevol publiek bleef het tot het laatste moment spannend.

Teamcoach van het CSST, Monique Selij, geeft te kennen dat ze zich wederom kranig hebben geweerd. Desgevraagd weet ze te melden dat zij het credo van een andere voetbalgrootheid wederom wilde waarmaken: “Je moet altijd zorgen dat je een doelpunt meer scoort als [sic] de tegenstander.”.

Jos Heijmans, voorzitter van het NBE, Burgemeester van Weert en actief meespelend lid was er van overtuigd dat het wederom een spannende wedstrijd werd en was niet teleurgesteld: “ongeacht de uitslag stond de daadwerkelijke winnaar van te voren tenslotte al vast”.

Namens de Leprastichting nam Jan van Berkel de donatie in ontvangst.

Benefietwedstrijd_NBE_CSST_Teamfoto_web

Foto: Beide teams, coaches en Burgemeesters Antoin Scholten (Venlo) en Onno Hoes (Maastricht)