Menu

Zondagochtend 22 februari vond de 5de benefietwedstrijd ten bate van de Leprastichting plaats tussen het Nationale Burgemeesters Elftal (NBE) en het Circle Software Soccer Team (CSST). Deze keer eindigde het felbevochten duel in een gelijkstand van 4-4.

Plaats van handeling was De Herdgang, oefenlocatie van PSV uit Eindhoven. Bij 3 graden buitentemperatuur en op een prachtig kunstgrasveld. Het Nationale Burgemeesterselftal (NBE), aangevuld met enkele gastspelers en het Circle Software Soccer Team (CSST), bestaand uit klanten en medewerkers van het Eindhovense softwarehuis waren aan elkaar gewaagd.

Het benefiet was ten bate van de Leprastichting. Laatstgenoemde is de lachende derde, zij zijn namelijk de echte winnaar. In de afgelopen jaren heeft het NBE op deze manier al meer dan een half miljoen euro aan sponsorgelden bij elkaar gespeeld. Zij zoeken hiervoor telkens een waardig tegenstander die als tegenprestatie een donatie doet aan de Leprastichting.

Na de aftrap speelde het CSST een sterke eerste helft waarbij drie doelpunten al in het eerste kwartier van de wedstrijd vielen. Een soort van wake-up call dus voor het NBE. Dat liet het er niet bij zitten en eigende zich vlak voor rust het eerste doelpunt toe. Stand bij rust 1-3. Na de rust bleken de burgervaders voorzien van nieuwe krachten, misschien was het wel tactiek, en werd het CSST echt moeilijk gemaakt. Eindstand 4-4.

Jos Heijmans, voorzitter van het NBE, Burgemeester van Weert en zeer actief meespelend lid was er van overtuigd dat het wederom een spannende wedstrijd werd en was niet teleurgesteld: “ongeacht de uitslag stond de daadwerkelijke winnaar van te voren tenslotte al vast”.

Namens de Leprastichting nam Jos Heijmans bij afwezigheid van Jan van Berkel (Leprastichting) de donatie in ontvangst. Jan van Berkel verblijft momenteel voor zijn werk voor de stichting in Vietnam. Bij het begin van de 21e eeuw schatte de Wereldgezondheidsorganisatie het aantal lepralijders op 600.000 wereldwijd, eind 2008 was dit gedaald tot 216.000. Het gros van deze gevallen is te vinden in Brazilië, India, Indonesië en Myanmar. De Wereldgezondheidsorganisatie had een programma met als doel lepra uit te roeien tegen 2005. De incidentie van de ziekte is wel verminderd, maar ze is verre van uitgeroeid. De bijdragen van het NBE zijn dus meer dan welkom!

Benefietwedstrijd-NBE-vs-CSST-22-februari-2015