Menu

Benefietwedstrijd voor LEPRAStichting

door Wouter van den Eerenbeemt, op 9 december 2019

Op zaterdagmiddag 7 december vond voorafgaand aan de Eredivisiewedstrijd PSV – Fortuna Sittard de achtste benefietwedstrijd ten bate van de Leprastichting plaats tussen het Nationale Burgemeesters Elftal (NBE) en het Circle Software Soccer Team (CSST). Zij speelden in De Herdgang, het trainingscomplex van het Eindhovense PSV. Hun laatste wedstrijd in maart 2018 leidde tot een winst voor CSST, dit keer won het NBE.

7-dec-2019-Circle-Software-vs-NBE

Beide benefietteams gingen elkaar wederom sportief te lijf ten bate van de Leprastichting. In de afgelopen jaren heeft het NBE op deze manier meer dan een half miljoen euro aan sponsorgelden bij elkaar gespeeld. Zij zoeken hiervoor telkens een tegenstander die als tegenprestatie een donatie doet aan de Leprastichting.
Het CSS-team bestond uit klanten, relaties en medewerkers van Circle Software. Het NBE bestaat zowel uit actieve burgemeesters als enkelen die hun ambt niet meer actief bekleden af en toe aangevuld met wat gastspelers.

Teamcoach van het CSST, Raoul Coenegracht, geeft te kennen dat ze zich kranig geweerd hebben. Desgevraagd weet hij ook te melden dat hij het credo van voetbalgrootheid J. Cruyff wederom wilde waarmaken: “Je moet altijd zorgen dat je een doelpunt meer scoort als [sic] de tegenstander.”

Jos Heijmans, voorzitter van het NBE, Burgemeester van Weert en actief meespelend lid, vertrouwde erop dat het een spannende wedstrijd werd: “Ongeacht de uitslag van de wedstrijd stond de daadwerkelijke winnaar tenslotte al vast: de Leprastichting. Wat overigens niet betekende dat wij ons vooraf zomaar gewonnen zouden gaan geven.”

Deze keer won het Nederlandse Burgemeesterselftal met een ruime overwinning.

Namens de Leprastichting nam directeur Peter Euser de donatie in ontvangst.

Uitreiking-Cheque-Benefiet-LEPRAStichting-2019

Onderwerpen:benefietgoed doelleprastichtingnbevoetbalburgemeestersdonatie

Ons laatste nieuws

Wil je weten wat er bij ons en onze klanten speelt? Dat vind je op deze pagina's. Het laatste nieuws! Meer →

Meer...

Blijf op de hoogte