Menu

DevOps Engineer Judith stelt zich aan jullie voor!

door Wouter van den Eerenbeemt, op 14 oktober 2019

We zijn op zoek naar nieuwe collega’s! Wil je meer weten over hoe een dag uit de dagelijkse praktijk van een van onze collega’s eruit ziet, check dan hier de blogs. Dit keer Judith van DevOps. Ons DevOps team is namelijk op zoek naar versterking!

Hoi, ik ben Judith en ik werk al een aantal jaren als DevOps Engineer bij Circle Software. Ik doe graag uit de doeken hoe een willekeurige werkdag van mij eruit ziet.

Nadat ik wakker ben geworden, log ik vanuit thuis in op het werk om voor een klant de status van de proefconversie te monitoren. Deze conversie is klaar. Dat voelt goed. Ik laat de status via de whatsapp-groep weten. Op deze manier zijn de direct betrokkenen van DevOps, Technisch Consultants en de Marktgroep meteen op de hoogte.

Uitloggen en ontbijten. Vervolgens pak ik de fiets naar kantoor. Het heeft zijn voordelen om op fietsafstand van je werk te wonen.

Op kantoor controleer ik eerst of de deploy van Djuma naar de interne omgeving succesvol is verlopen. Indien hier fouten zijn opgetreden, ga ik naar de oorzaak zoeken. Afhankelijk daarvan los ik dit probleem zelf op of zoek ik dit samen met mijn collega’s van research & development uit. Dan kijk ik wat er vandaag op de planning staat en loop ik naar ons scrumboard. Ik pas daarop ook de status van mijn werkzaamheden aan. Vervolgens start ik met het belangrijkste item: vandaag is dat de rollout naar acceptance. Dit is ter voorbereiding op de rollout naar production.

Rond 9:00 begint de Daily Scrum. Binnen DevOps doen we een Daily Scrum met het Service Center en Technisch Consultants. We spreken de operationele zaken door en plannen deze in. Tevens spreken we de status van de reeds geplande items op de sprint door. Op deze manier is iedereen op de hoogte van elkaars voortgang en/of issues en kunnen we elkaar helpen.

Na de Daily Scrum kan ik de vervolgstappen oppakken van de rollout naar acceptance. De voorbereiding die ik had aangezet voorafgaand aan de Daily Scrum zijn dan namelijk klaar.

Tussendoor komen collega’s van de operatie of het platform diverse vragen stellen en deze probeer ik zo goed mogelijk te helpen of aan te geven of de vraag kan wachten. Nadat alle voorbereidende acties zijn uitgevoerd op de omgeving kan met de uitvoer van het PowerShell script begonnen worden. Helaas blijkt er tijdens de uitvoer een fout op te treden. Ik bekijk de log files en merk op dat de fout in de data zit. Aha!

Samen met een collega uit het R&D team kijk ik naar de foutmelding en vervolgens maakt die collega een aanpassing in een SQL-script. Ik breng de omgeving nu weer terug naar de initiële toestand. Tussendoor heb ik de instructies van het rollout-proces nog aangepast, aangezien we trachten om doorlopend zaken te verbeteren. De software en het proces is continu in beweging.

Enkele collega’s komen vragen om te wandelen. Vandaag heb ik geen zin om mee te gaan. Sommige collega’s gaan wandelen of een potje darten in onze ontspanningsruimte, waar onder andere een dartbord hangt.

Na de lunch komt mijn collega aangegeven dat hij de fix heeft doorgevoerd. Dus vanuit TFS start ik het proces om de software opnieuw te bouwen. Vervolgens kan de uitvoer opnieuw gestart worden. Na een tijdje wachten, maak ik uit de logging op dat de plek waar de uitvoer de eerste keer strandde nu succesvol wordt doorlopen. Yes, dat voelt goed! Nu nog wachten dat alle databases zijn bijgewerkt. In de tussentijd bekijk ik mijn code reviews en werk mijn mail bij. Uiteindelijk zijn alle databases correct bijgewerkt. De logging bekijken en administratie verwerken en dan zit de werkdag op kantoor erop.

Thuisgekomen wat eten en rond 20:00 nog even inloggen, voor een klant dient de index nog bijgewerkt te worden. Op dit moment voert DevOps dat soort acties niet uit tijdens kantoortijden maar als het platform wat rustiger is. Dus rond 20:00 wordt de index aangezet en morgenvroeg wordt gekeken of deze indexering is afgerond. En dan nu lekker naar Fortuna Sittard!

Judith-DevOps-verhaal-twitter

 

Onderwerpen:DienstverleningCircle Softwaredevelopervacaturewerken bijwerken bij Circlecollegadevops

Ons laatste nieuws

Wil je weten wat er bij ons en onze klanten speelt? Dat vind je op deze pagina's. Het laatste nieuws! Meer →

Meer...

Blijf op de hoogte