Wij juichen de Agile benadering van Common Ground toe!

door Wouter van den Eerenbeemt, op 10 mei 2020

Het gonst in gemeenteland: iedereen heeft het over Common Ground, een nieuw informatiemodel voor Nederlandse gemeenten. Maar wat houdt het begrip precies in? Wat is de rol van softwareleveranciers binnen dit geheel? Blijft het voorlopig nog bij mooie ideeën of hebben leveranciers al concrete projecten uitgevoerd?

Op zoek naar antwoorden op deze vragen ging Klaske Schep, Adviseur van KBenP Digitale Overheid in gesprek met Bas Retera van Visma Circle. Bas is werkzaam als Product Manager bij Visma Circle, één van de leveranciers die het groeipact Common Ground heeft ondertekend.

Bas legt in eigen woorden kort ui wat Common Ground inhoudt. Hoe hij staat ten op zichte van de claim dat Common Ground de beste oplossing voor de uitdagingen in het ICT-landschap van de Nederlandse gemeenten is.

Daarnaast geeft Bas aan waarom Visma Circle het groeipact van Common Ground ondertekend heeft en of dit vanzelfsprekendheid was. Klaske is benieuwd of Visma Circle echt een voorloper is op het gebied van Common Ground en hoe wij zorgen dat we op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen.

Bas geeft aan of wij al concreet bezig zijn met projecten omtrent Common Ground en hoe ze eruit zien. Afsluitend mag hij nog een vraag stellen of opmerking richting VNG.

 Lees hier het hele interview. (site KBenP)

Lees ook het verslag van het Common Ground Fieldlab 2019 waar Bas en twee collega's succesvol een prototype presenteerden van een chatbot die huwelijksplanning mogelijk maakte op basis van een directe check bij externe bronnen.

Interview KBenP met Bas Retera inzake Common Ground

 

Onderwerpen:integratiezaakgericht werkenzaaksysteemcommon ground

Ons laatste nieuws

Wil je weten wat er bij ons en onze klanten speelt? Dat vind je op deze pagina's. Het laatste nieuws! Meer →

Meer...

Blijf op de hoogte