Menu

Circle Software is ISO/IEC 27001:2013 gecertificeerd (updated: eind 2019)
ISO/IEC 27001:2013 is de internationale standaard voor informatiebeveiliging. Met deze certificering blijkt dat Circle Software ‘in control’ is op het gebied van informatiebeveiliging. Na de bijbehorende grondige risico-inventarisatie hebben wij de noodzakelijke maatregelen genomen om gevoelige informatie te beschermen tegen ongeautoriseerde toegang en bewerking. Hiervoor is onder meer een Information Security Management System opgezet, waarin het uitvoeren, onderhouden, controleren en verbeteren van de informatiebeveiliging is geborgd. Met dit certificaat voldoet Circle Software aan de eisen die de Informatie BeveiligingsDienst (IBD) stelt in de Baseline Informatiebeveiliging Nederlandse Gemeenten (BIG). Ook eind 2019 heeft Circle Software de audit met glans doorstaan.

Circle Software is ISO/IEC 9001:2015 gecertificeerd (updated: eind 2019)
Circle Software werkt al sinds haar oprichting volgens een kwaliteitssysteem. Sinds 2011 is dat kwaliteitssysteem ook gecertificeerd, eerst via ISO/IEC 9001:2008 en vervolgens na een nieuw doorlopen certificatieprocedure ook volgens ISO/IEC 9001:2015. Dit moment is aangegrepen om het systeem te updaten én om het in lijn te brengen met ons doel: enthousiaste klanten. Het systeem zorgt ervoor dat beleid en maatregelen hierop aansluiten en continue gemonitord worden en waar nodig bijgesteld. Eind 2019 vond opnieuw een audit plaats en is de certificering voor 3 jaar verlengd. Ieder jaar toetst een auditor sowieso de werkwijze.

Wij verbinden ons aan de Standaard verwerkersovereenkomst
Gemeenten en leveranciers willen eenvoudiger tot realistische afspraken komen over het verwerken van persoonsgegevens. Daarom hebben gemeenten, VNG en IBD (Informatie Beveiligings Dienst) gezamenlijk aan een standaard verwerkersovereenkomst gewerkt. Wij verbinden ons aan deze overeenkomst. Door de standaard te gebruiken worden gemeenten en leveranciers ontzorgd bij het maken van afspraken, zo besparen ze tijd (kortere onderhandelingen) en geld (minder juridisch advies nodig). Alle partijen weten exact waar ze aan toe zijn als persoonsgegevens voor of namens gemeenten worden verwerkt.

MicrosoftMicrosoft Education Partnership Award 2015
Microsoft reikte in november 2015 de Microsoft Education Partnership Award uit aan Circle Software. Met deze jaarlijkse awardsuitreiking spreekt ze haar waardering uit voor businesscases van Nederlandse partners. Aanleiding hiervoor was de succesvolle samenwerking met ROC Deltion College uit Zwolle.

In co-creatie met Deltion ontwikkelde Circle Software een herbruikbare oplossing op basis van SharePoint. Samen met Deltion is de slimme intakemodule Van Aspirant Naar Student en de module StudentenBegeleiding ontwikkeld. Device-onafhankelijk,  overzichtelijk en een gecentraliseerd en integraal inzicht in de situatie van de student.

Graydon-Award-Marko_Adema

Graydon Financieel Gezond Award 2014
Slechts 60.000 (3%) van alle Nederlandse bedrijven hebben hun financiën echt op orde. Zij voldoen aan de strenge voorwaarden om zich ‘financieel gezond’ te kunnen noemen (AAA tot A credit rating), in combinatie met een goede financiële transparantie. De award van Graydon laat zien dat Circle Software aan haar betalingsverplichtingen kan voldoen en betekent dat zakenrelaties zonder zorgen met Circle Software kunnen samenwerken.

Graydon biedt zakelijke en financiële informatie en maakt deel uit van een internationaal netwerk. Hun database biedt online toegang tot bedrijfsinformatie over maar liefst 80 miljoen bedrijven wereldwijd.

MicrosoftMicrosoft Solution Partner of the Year 2013
Microsoft reikte in april 2013 de Microsoft Solution Partner of the Year 2013 uit aan Circle Software. Met deze jaarlijkse awardsuitreiking spreekt ze haar waardering uit voor Nederlandse partners die in het afgelopen jaar bijzondere en innovatieve oplossingen op het gebied van het onderwijs hebben ontwikkeld op basis van Microsoft-technologie.

Het juryrapport vermeldde: ”Circle Software heeft bewezen een SharePoint-oplossing te hebben die er in het MBO en Wetenschappelijk onderwijs toe doet. Ze stelt haar klanten in staat om te blijven innoveren met behoud van de reeds gedane investeringen. Zij koppelt of integreert bestaande oplossingen effectief door gebruik te maken van o.a. Microsoft SharePoint.”

Computable Award
Circle Software is genomineerd voor beste softwarebedrijf van het jaar bij de Computable Awards naast o.a. Microsoft, Oracle en Google.

Jurylid Fred Bons: ‘Het Eindhovense softwarehuis haalde onlangs nog een opdracht binnen van de gemeente Den Bosch. Het levert en implementeert daar een zaaksysteem. Zo’n systeem bestaat uit een zakenmagazijn, digitaal archief en klantcontact- en samenwerkingsfunctionaliteiten. De jury is van mening dat Circle Software aantoont dat focus loont. Met het Verseon-platform heeft het gekozen voor de toepassing van zaaksystemen bij de overheid, in het onderwijs en bij non-profitomgevingen. Gezien de grote groei die Circle Software doormaakt, wordt deze keuze ook in de markt herkend.’

FD Gazelle Award
De FD Gazellen Awards worden door het Het Financieele Dagblad uitgereikt aan de snelst groeiende ondernemingen van Nederland. Circle Software is in 2011 genomineerd in de categorie middelgrote bedrijven.

Top 5 best presterende ICT-bedrijven
Onder de naam Sdu Select ICT voeren SDU Uitgevers en Integron een (markt)onderzoek uit om te bepalen welke ICT-bedrijven het beste presteren. Aan dit onderzoek hebben ICT’ers werkzaam bij de overheid deelgenomen. Zij vormen een goede afspiegeling van functionarissen die met externe ICT-dienstverleners te maken hebben. Circle Software behoort op basis van dit onderzoek tot de Top-5 van best presterende ICT-bedrijven.

Verseon is NEN2082 gecertificeerd
Begin 2009 werd het Verseon platform voor het eerst gecertificeerd volgende de NEN 2082 norm. Eind 2013 werd de certificering nogmaals overgedaan en voor 3 jaar verlengd. NEN 2082 bevat eisen voor functionaliteit van informatie- en archiefmanagement in programmatuur. Deze norm is gebaseerd op zowel ReMANO 2004 als het Kernmodel1 (InterLAB). ReMANO en het Kernmodel zijn in beginsel gericht op de overheid. Ze gaan uit van archiefbeheer met specifiek daarvoor ontwikkelde software, in de regel een Record Management Applicatie (RMA). Voor meer informatie over NEN 2082 klik hier (website NEN).