Menu

Vorige week, 11 juni, vond in MFC Stroud te Putten een kennissessie plaats getiteld ‘e-Depot- de Puttense aanpak’. Meer dan 160 enthousiaste bezoekers namen een kijkje in de Puttense ‘werkplaats’ en konden vragen stellen, gaven hun mening en kwamen met waardevolle suggesties.

Vertegenwoordigers van gemeente Putten deelden hun kennis en ervaring op het gebied van de implementatie van het e-Depot. Zij hebben namelijk gekozen om proactief aan de slag te gaan met het e-Depot. Om risico’s zo laag mogelijk te houden kozen ze ervoor om niet te wachten op de uitkomsten van andere trajecten.

Kennissessie_Putten_11_juni_2014

Putten werkt al geruime tijd aan het verbeteren van de toegankelijkheid van informatie, digitaal (zaakgericht) werken en vervanging (substitutie) van het papieren archief. Net als iedere andere overheidsorganisatie hebben ook zij de uitdaging om ongestructureerde informatie die niet in het systeem is opgeslagen, aan te pakken. Deze uitdaging zijn zij ook aangegaan.

De aanschaf en implementatie van een e-Depot was een logische vervolgstap in dit proces. Dit e-Depot, Ceelo genaamd,  zit niet ‘vast’ aan hun bestaande zaaksysteem en is ook koppelbaar met andere Zaaksystemen, DMS’en, RMA’s, SharePoint, etc. De implementatie is nog een ‘work in progress’. Putten heeft de wijsheid niet in pacht en leert ook elke dag wat dat betreft weer nieuwe dingen.

Bent u ook op zoek naar meer informatie over een e-Depot? Kijk dan op de website van Ceelo. De presentatie van deze bijeenkomst vindt u hier.