Menu

Maastricht – Vrijdagmiddag 31 augustus vond de benefietwedstrijd plaats tussen het Nationale Burgemeesters Elftal (NBE) en het Circle Software Soccer Team (CSST). Het NBE won nipt met 6-5.

Plaats van handeling was hierbij Stadion De Geusselt, thuisbasis van MVV Maastricht. Het hoofdveld werd voorafgaand aan de avondwedstrijd van MVV tegen Telstar gebruikt voor het benefiet ten bate van de Lepra Stichting. Uiteindelijk is laatstgenoemde ook de echte winnaar. In de afgelopen jaren heeft het NBE al bijna een half miljoen euro aan sponsorgelden bij elkaar gespeeld. Zij zoeken hiervoor telkens een waardig tegenstander die als tegenprestatie een donatie doet aan de Lepra Stichting.

Het Circle Software Soccer Team speelde vandaag haar derde wedstrijd tegen het NBE, maar kon in tegenstelling tot de eerste twee keer de winst niet nogmaals verzilveren. Het ging lange tijd gelijk op. Helaas moest het team van het softwarehuis uit Sittard/Eindhoven toch zijn meerdere erkennen in de burgemeesters. Na afloop roemde burgemeester Onno Hoes van Maastricht het optreden van het NBE nogmaals. Namens de Lepra Stichting nam Jan van Berkel met veel blijdschap de cheque in ontvangst en beloofde dat het geld juist besteed zal worden.

Coach Raoul Coenegracht van het Circle Software Soccer Team was ondanks de einduitslag absoluut zeer tevreden met zijn team. De mannen en vrouwen van Circle Software én haar relaties hebben absoluut hun best gedaan en zich kranig geweerd. Desgevraagd weet hij te melden dat hij het credo van een andere voetbalgrootheid niet heeft kunnen waarmaken: “Je moet altijd zorgen dat je een doelpunt meer scoort als [sic] de tegenstander.”.