Menu

Met het ontstaan van de GEMMA Softwarecatalogus hebben gemeenten een handig hulpmiddel bij de aanschaf en migratie van hun software gekregen. Dit online informatiesysteem biedt inzicht in enkele honderden softwareproducten voor gemeenten van ruim vijftig leveranciers. Per product is te zien wat de productplanning is, wat de globale functionaliteit is en welke standaarden de betreffende leveranciers ondersteunen.

De GEMMA Softwarecatalogus kan door gemeenten gebruikt worden bij de implementatie van het Nationaal UitvoeringsProgramma betere Dienstverlening en e-Overheid (NUP). Ze kunnen zien of hun leverancier de benodigde softwareproducten aanbiedt of heeft ingepland. Ook kunnen ze bekijken of producten voldoen aan standaarden die nodig zijn voor de invoering van het NUP. De website is vrij toegankelijk, gebruikers hoeven niet in te loggen.

“Gemeenten kunnen de softwarecatalogus prima gebruiken bij ICT-planning voor Operatie NUP en ook als hulpmiddel bij de verbetering van hun totale applicatielandschap”, zegt Peter Klaver, (Projectleider Operatie NUP).

De GEMMA Softwarecatalogus is een product van het programma Operatie NUP. De ICTleveranciers zijn gehouden aan het actueel houden van de catalogus.

Bron: Operatie Nup